Kommande i kårkalendern

No events found

 

Välkommen till Sollentuna Södra Scoutkår!

Sollentuna Södra Scoutkår är en av landets största scoutkårer. Vi bedriver scouting och segling genom äventyr och ledarskap för barn, unga och vuxna. Vårat hus Holken ligger i Tegelhagen i södra Sollentuna.

BirkaBallt

Helgen 25-26 september hölls det flera scouttävlingar i Sollentuna när Silverboken/Mickeljakten och BirkaBallt kombinerades till en tävlingshelg. Scouttävlingarna består av olika aktiviteter i form av ett antal kontroller som scouterna genomför.

Under lördagen deltog Äventyrarpatruller från Rotebro Scoutkår, Sollentuna Norra Scoutkår och Sollentuna Södra Scoutkår i tävlingen Silverboken. Sollentuna Södra Scoutkårs Äventyrare deltog i blandade patruller från kårens fyra avdelningar Kon-Tiki, Kaparna, Katastrof och Kängorna. Patrullerna hade döpts till Knut, Kurt, Kaj och Kent.
Det blev patrullen Falken från Rotebro Scoutkår som vann Silverboken före Södras patruller Knut/Kent och Kurt.

På söndagen var det dags för BirkaBallt där drygt 80 patruller från 11 olika kårer deltog. Syftet med BirkaBallt är att vara en mötesplats för scouter. Värdskapet för BirkaBallt roterar mellan de olika kretsarna i distriktet. Patruller från alla Sollentuna Södra Scoutkårs Spårar-, Upptäckar- och Äventyraravdelningar deltog. I tävlingen för Spårare vann Södras patrull från Silverrävarna medan första platsen i tävlingen för Upptäckare gick till Södras patrull från Sjöbusarna. Tävlingen för Äventyrare vanns av Vargarna/Vandrarna från Viksjö Scoutkår.

I år räknades resultaten i BirkaBallt även som resultat för Mickeljakten och de presenterades på Valborgsängen i slutet av dagen. I Mickeljakten (Äventyrare) gick segern till patrullen Kurt/Kent före Rotebros patrull Falken och Södras patrull Kaj. I Kurreskuttet (Upptäckare) kom en patrull från Sjöbusarna på första plats följd av två patruller från Havsörnarna. I Silversvansen kom Silverrävarna på första plats, före två patruller från Sälarna. Priset för bästa kår gick också till Sollentuna Södra.

Märke BirkaBallt