Kommande i kårkalendern

No events found

Hej alla KLURiga!

Verksamheten i Holken är i full gång, och nu har även våra nya Bävrar haft sina första möten! Blåbärskursen lockade glädjande många deltagare, och imorgon blir det Sjögräskurs för alla som vill få en bra grund som sjöscoutledare. I kåren finns även scouter som hunnit segla mycket mer, och nu vill vi passa på att gratulera Sandor van der Sluijs Wollin som vunnit Junior-SM i 2-krona! Grattis, och väl seglat!

Kårstyrelsen har haft styrelsemöte, och bland mycket annat pratat om det här:

  • Kårstämma - motionera mera!
  • Coronarestriktioner - uppdatering
  • Ny ordning i garaget
  • Uthyrt i Holken på helgerna
  • Vi söker ansvariga för Seglarskola 2022

Härliga hösthälsningar från Holken!
önskar "Patrull Ugglan" (Kårstyrelsen) genom Mona i Holken

Kårstämma 28 september - motionera mera!
Den 28 september är det dags för Kårstämma i Holken, och vill du skicka in en motion med ditt bästa förbättringsförslag för kåren, så ska den finnas hos senast lördag 18/9.

Och vill du vara med i en arbetsgrupp som Valborgsgruppen, Isbanegruppen, Valberedningen eller Båtkommittén - eller någon annan rolig arbetsgrupp du sneglat på - hör av dig till

Coronarestriktioner
Den 29 september tar myndigheterna bort de flesta pandemirestriktionerna, men det betyder inte att smittan försvinner bums. I samband med det tar vi bort regeln om max två personer per rum inomhus i Holken. Samtidigt vill vi uppmuntra avdelningarna till fortsatt uteverksamhet så långt det bara är möjligt! Det har ju gått riktigt bra det senaste året! Vid de tillfällen då man verkligen behöver vara inomhus kanske man kan ta in en patrull i taget? Styrelsen vet att ni alla tänker ansvarsfullt och gör kloka val för just din avdelning ❤

Ny ordning i garaget
I höst försöker vi underlätta för avdelningarna genom att samla utrustning för "mat-aktiviteter" i garaget, i hyllan mot ytterväggen. Allt är inte helt klart än - men snart hittar ni alla bunkar, skärbrädor, slevar och vispar i lådor i garaget. Nytt är även ett kylskåp i garaget, där varje gren har sin egen hylla - och där det finns ketchup och senap till alla! Tanken är att ni ska slippa leta i kök och porslinsförråd (De sakerna ska INTE användas utomhus), och inte heller behöva fundera på var "allt" ska läggas tillbaka efter ert möte.Diska går det bra att göra i garaget, eller i diskbaljor utomhus (dessa finns också i hyllan!)

Det här innebär även att avdelningar som varit på hajk och hängt vindskydd/ pressar på tork behöver ta bort dem mycket snabbare än tidigare - senast måndag kväll efter hajken - för att det inte ska bli kaos. (Tid som behöver planeras in redan vid hajkplaneringen ?)

Det kommer en ordentlig instruktion till alla avdelningar så snart allt är klart i garaget - men nu är ni lite förvarnade!

Uthyrt i Holken på helgerna
Äntligen får vi börja hyra ut vår Holk till fester och kurser på helgerna, det är ett efterlängtat ekonomiskt tillskott till driften av Holken. MEN - det betyder att fredag kl 17 - söndag kl 16 kan Holken vara full med hyresgäster, och det är inte självklart att vi kan "dundra in" för planering och förberedelser som vi blivit vana det senaste året. I garaget och Ledarrummet på övervåningen har vi alltid "rätt" vara, men självklart gör vi alla vad vi kan för att inte störa våra hyresgäster! Kaffebryggare finns i pentryt på övervåningen.

Vill du ansvara för kårens Seglarskola 2022 - dags att ansöka nu!
Kårens populära seglarskola söker 2-3 ansvariga ledare för sommaren 2022. (Övriga instruktörer kommer vi att söka senare i höst). Vi söker nu dig som har varit ledare för seglarskolan tidigare, gärna är över 18 år och gärna har körkort. (En person av våra SeglarskoleAdmin behöver vara över 18 år). I din ansökan vill vi att du berättar lite om dig själv, din tidigare erfarenhet av kårens seglarskola samt varför just Du ska få ansvara för nästa sommars seglarskola. Ansökan ska mejlas till senast 30 september 2021.

Nedan framgår vad kårstyrelsen tittar på vid anställning av SeglarskoleAdmin:
För att kunna anställas som seglaskoleadmin för kommande sommars seglarskola ska man ha varit ledare för seglarskolan tidigare. Minst en av de som anställs som admin ska vara över 18 år och gärna ha körkort. Ansökan ska mejlas till och sista ansökningsdag ska vara minst två veckor efter annonserna skickas/läggs ut.

Kårstyrelsen anställer seglarskoleadmin baserat på deras meriter och lämplighet. Det är meriterande att ha erfarenhet av seglarskolan, att ha varit ledare i kåren och att ha seglingsvana. Lämpligheten bedöms baserat på personens mognad, förmåga att organisera seglarskoleverksamheten och att leda övriga seglarskoleledare. Kårstyrelsen ska beakta att erfarenheter och kunskaper ska kunna föras vidare på ett effektivt sätt mellan åren. Därför är det bra om åtminstone en av de ansvariga har varit seglarskoleadmin tidigare och att åtminstone någon av de nya admin sannolikt vill fortsätta i samma roll nästa år. Kårstyrelsen får vid behov inhämta synpunkter från senaste sommarens admin vad gäller lämplig sammansättning av kommande sommars seglarskoleadmin.

Attachments:
Download this file (Exempel på motion - glass.pdf)Exempel på motion[Exempel på motion]113 kB