Kommande i kårkalendern

No events found

Hej alla KLURiga!

Höstterminen är i full gång, och Holken och Skutan sjuder av liv på kvällarna, precis som det ska vara!
Vår kårstämma närmar sig, och Valberedningen vill gärna ha tips på folk som vill jobba i våra arbetsgrupper! Du kanske har slutat som ledare men vill göra en annan sorts insats, eller så kanske du vet någon superbra scoutförälder, mor -far-förälder eller granne som vill vara med och göra skillnad för våra scouter, kåren och Holken?!

  • Valberedningen vill ha tips
  • Kårstämma 28 september
  • Motioner till Kårstämman
  • Silverboken / Mickeljakten
  • 100 % Scout
  • Ansvariga för Seglarskolan 2023 sökes
  • Bidrag från Birka Scoutdistrikt till deltagare på World Scout Jamboree 2023

Höstsoliga hälsningar till er alla från Patrull Ugglan (Kårstyrelsen)

Valberedningen vill ha tips
Skicka dina bästa tips till eller kontakta valberedningen och berätta vad just DU vill göra för kåren under nästa år.

Kårstämma 28 september
Alla medlemmar är välkomna till Kårstämman - inbjudan skickades ut via mail tisdagen den 6/9 och finns även på kårens hemsida.

Motioner till Kårstämman
Har du ett förslag till förbättring eller annat vi ska besluta om på stämman så skriv en motion. Mer information hittar du i inbjudan och kom ihåg att skicka in din motion senast söndagen den 18/9.

Silverboken / Mickeljakten
Sollentunascouternas hösttävling söndagen den 25 september kommer i år innehålla lite extra festligheter med anledning av vårt hundraårsjubileum. Vi kommer behöva fler funktionärer än vanligt, så berätta för att du vill vara med och göra den här dagen till någonting alldeles extra för våra scouter!

100 % SCOUT - Scouternas Fredsdag
Den 21 september är en dag då vi gärna visar upp att vi är scouter, till exempel genom att ha scoutskjorta på oss i skolan eller på jobbet. Tipsa gärna scouterna i er avdelning, så kommer det vimla av scouter överallt den dagen!

Ansvariga för Seglarskolan 2023 sökes
Vill du ansvara för kårens Seglarskola 2023 - dags att ansöka nu!

Kårens populära seglarskola söker 2-3 ansvariga ledare för sommaren 2023. (Övriga instruktörer kommer vi att söka senare i höst). Vi söker nu dig som har varit ledare för seglarskolan tidigare, gärna är över 18 år och gärna har körkort. (En person av våra SeglarskoleAdmin behöver vara över 18 år) I din ansökan vill vi att du berättar lite om dig själv, din tidigare erfarenhet av kårens seglarskola samt varför just Du ska få ansvara för nästa sommars seglarskola. Ansökan ska mejlas till senast 18 september 2022.

För att kunna anställas som seglaskoleadmin för kommande sommars seglarskola ska man ha varit ledare för seglarskolan tidigare. Minst en av de som anställs som admin ska vara över 18 år och gärna ha körkort. Ansökan ska mejlas till och sista ansökningsdag ska vara minst två veckor efter annonserna skickas/läggs ut.

Kårstyrelsen anställer seglarskoleadmin baserat på deras meriter och lämplighet. Det är meriterande att ha erfarenhet av seglarskolan, att ha varit ledare i kåren och att ha seglingsvana. Lämpligheten bedöms baserat på personens mognad, förmåga att organisera seglarskoleverksamheten och att leda övriga seglarskoleledare. Kårstyrelsen ska beakta att erfarenheter och kunskaper ska kunna föras vidare på ett effektivt sätt mellan åren. Därför är det bra om åtminstone en av de ansvariga har varit seglarskoleadmin tidigare och att åtminstone någon av de nya admin sannolikt vill fortsätta i samma roll nästa år. Kårstyrelsen får vid behov inhämta synpunkter från senaste sommarens admin vad gäller lämplig sammansättning av kommande sommars seglarskoleadmin.

Bidrag från Birka Scoutdistrikt till deltagare på WSJ 2023
Du som ska åka på Jamboree i Sydkorea sommaren 2023 har möjlighet att ansöka om bidrag från Birka Scoutdistrikt. Här kan du ansöka om bidrag till World Scout Jamboree 2023 från Birkas Scoutdistrikt. Sista ansökningsdag för att söka bidraget är den 24 oktober 2022. Ansökan sker via formuläret på hemsidan, eller genom postalt brev (ska vara framme den 24 oktober, poststämpel gäller inte) innehållandes samma uppgifter som efterfrågas på hemsidan.

Posta ansökan till:
Scoutkansliet/Birka
Fridhemsgatan 8
112 40 Stockholm