Kommande i kårkalendern

No events found

Terminen är i full gång! Bävrar och spårare börjar bli hemmastadda i Holken och upptäckare och äventyrare avslutar sina seglingsmöten i höstmörkret...
Nu i helgen tävlar Sollentunasocouterna om Silverboken, Silversvansen, Kurreskuttet och Mickeljakten - och vi hoppas att alla får en riktigt spännande och rolig helg!
Lycka till alla som är med och testar era scoutkunskaper - och samtidigt träffar scouter från andra avdelningar och kårer!

Kårstämman närmar sig med stormsteg, och stämmohandlingarna läggs upp på hemsidan och i filarkivet efterhand som de blir klara.
Vi ses på torsdag 28/9 Kl 18.30 i Holken!

Beredskapsvecka (vecka 39)
Den 25 september till 1 oktober pågår beredskapsveckan då hela Sverige uppmärksammar vår beredskap lite extra tillsammans med Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB).
Denna vecka kommer kårens spårare att genomföra ett program tillsammans med Sollentuna Lottakår som besöker oss i Holken.

Vid en kris är det viktigt att vara förberedd och veta hur du ska agera. Om en långvarig kris inträffar bör du själv ha en hemberedskap för att kunna ordna med vatten, mat och värme. Helst för en vecka framåt. Och det är bra att öva! Här kan du läsa mer.

Lördagen den 30/9 kl 10-16 på turebergs torg kan vi träffa Sollentuna kommuns krisstödsgrupp POSOM, Polisen, Brandkåren Attunda, Försvarsmakten, Polisens hundpatrull, Försvarsmakten, Frivilliga resursgruppen (FRG) och andra frivilligorganisationer.
Lär dig mer om vad du kan göra för att ha god hemberedskap.


Hälsningar från Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona