Kommande i kårkalendern

No events found

Årets kårstämma är avklarad, Tack Karin som lotsade oss igenom dagordningens alla punkter, och Pelle som präntade ner alla beslut! Vi passar på och tackar Hanna, Elin, Gustav, Helene och Axel som slutar i kårstyrelsen efter ett eller flera års insats! Och Tack Valberedningen som ringt och ringt och pratat och pratat - och fyllt på över 100 funktionärsplatser! (Finns ett par vakanser kvar - för dig som inte hann tacka ja) Stort Lycka till, säger vi till Marijn (som fortsätter som kårordförande) och Linnea som blir vår nya vice kårordförande, och även till Vilma, Tage, Jonas, Joacim och Joel som är nyinvalda i Patrull Ugglan!

Passar även på att tacka alla funktionärer som jobbat för kårens bästa under året, samt säga Välkommen till alla våra nya funktionärer som valts in i våra olika arbetsgrupper detta nya spännande år! Medlemsregistret (SMED) ska nu vara uppdaterat med våra nya arbetsgrupper. Hör av dig till om det verkar ha blivit nåt knas ...

Kan samtidigt berätta att "Ugglan Hoar" skickas ut till alla KårfunktionärerLedareUtmanarscouterRoverscouter (KLUR) efter Patrull Ugglans (Kårstyrelsens) möten en gång i månaden, för att informera lite om vad som händer i kåren. Då och då kommer en extra "Uggla" flygande när det händer något lite extra spännande i kåren

På kårstämman bestämdes att vi ska bjuda in till ett extra möte onsdagen den 11 oktober kl 19 i Holken för att hantera frågor inför Birkas distriktsstämma (22/10). Vi söker även fler som vill åka på Distriktsstämman, se nedan! (Det här är inbjudan!)

Längre ner i detta mejl hittar du:

  • Hälsning från Silverboken/ Mickeljakten
  • Handlingar till Birkas Distriktsstämma 22 oktober
  • Ansvariga för Seglarskolan 2024 sökes

Härliga hösthälsningar från Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona, konsulent i Holken

Silverboken/ Mickeljakten

Sollentunascouternas traditionella hösttävling gick av stapeln i strålande höstsol. Grattis till alla patruller som tävlade hem fina priser på alla grenar

Vårt distrikt Birka har Distriktsstämma söndagen den 22 oktober.

Kåren har rätt att skicka 16 ombud, och på listan just nu finns bara någon enstaka anmälan. Ta med ett par kompisar och åk och påverka vad som händer i vårt distrikt. Det kommer även gå bra att delta digitalt, om man har svårt att vara på plats i Upplands Väsby. Anmäl dig senast den 14 oktober på listan på Holkens anslagstavla, eller med ett mail till så skriver Mona upp dig!

Här hittar du all information, samt handlingar till Distriktsstämman: https://scoutkansliet.se/distriktsstamma-birka/

Ansvariga för Seglarskolan 2024 sökes

Information har skickats ut till kårens utmanare- och roverscouter den 29 september. Är du intresserad av att ansvara för seglarskolan 2024 så hittar du all information här nedan.

Vill du ansvara för kårens Seglarskola 2024 - dags att ansöka nu!

Kårens populära seglarskola söker 2-3 ansvariga ledare för sommaren 2024. (Övriga instruktörer kommer vi att söka senare i höst). Vi söker nu dig som har varit ledare för seglarskolan tidigare, gärna är över 18 år och gärna har körkort. (En person av våra SeglarskoleAdmin behöver vara över 18 år) I din ansökan vill vi att du berättar lite om dig själv, din tidigare erfarenhet av kårens seglarskola samt varför just Du ska få ansvara för nästa sommars seglarskola. Ansökan ska mejlas till senast 14 oktober 2023.

Nedan framgår vad kårstyrelsen tittar på vid anställning av SeglarskoleAdmin:

För att kunna anställas som seglaskoleadmin för kommande sommars seglarskola ska man ha varit ledare för seglarskolan tidigare. Minst en av de som anställs som admin ska vara över 18 år och gärna ha körkort. Ansökan ska mejlas till och sista ansökningsdag ska vara minst två veckor efter annonserna skickas/läggs ut.

Kårstyrelsen anställer seglarskoleadmin baserat på deras meriter och lämplighet. Det är meriterande att ha erfarenhet av seglarskolan, att ha varit ledare i kåren och att ha seglingsvana. Lämpligheten bedöms baserat på personens mognad, förmåga att organisera seglarskoleverksamheten och att leda övriga seglarskoleledare. Kårstyrelsen ska beakta att erfarenheter och kunskaper ska kunna föras vidare på ett effektivt sätt mellan åren. Därför är det bra om åtminstone en av de ansvariga har varit seglarskoleadmin tidigare och att åtminstone någon av de nya admin sannolikt vill fortsätta i samma roll nästa år. Kårstyrelsen får vid behov inhämta synpunkter från senaste sommarens admin vad gäller lämplig sammansättning av kommande sommars seglarskoleadmin.