Kommande i kårkalendern

No events found

Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) har varit på sin första hajk, och hunnit prata ihop sig inför det kommande året. Precis som tidigare år är styrelsen indelad i ett antal AUn (arbetsutskott eller patruller) och varje AU ansvarar för ett par avdelningar och några av kårens arbetsgrupper. Respektive AU kommer att kontakta "sina" grupper och presentera sig inom kort!

Utöver en härlig hösthelg på Frustunaby utanför Gnesta så pratade vi bland annat om det här som är aktuellt i Holken just nu:

  • Dags att söka kårens utmanarstipendier
  • Efterlysning av kårens skarvsladdar
  • Påminnelse om att släcka lampor och låsa dörrar
  • Kårens Krisplan
  • Kompassenmöten för kårens arbetsgrupper
  • Teambuilding för kårens ledarteam
  • Nu önskar vi hela kåren ett riktigt skönt Höstlov !

Dags att söka kårens utmanarstipendier
På kårstämman berättade vi att för kårens utmanare så finns två stipendier att söka. Mer information om dem, samt hur du söker, finns längst ner i detta inlägg. Utmanarna kommer även få ett separat mejl med information - om nu inte alla läser Ugglan Hoar till sista raden ... Sista ansökningsdag är 19 november.

Efterlysning av kårens skarvsladdar
I Haket (ledarkontoret på övervåningen) har vi haft en blå plastback full med skarvsladdar och grenuttag. Den har varit uppskattad av många - men är nu spårlöst försvunnen. Vet du var den är - eller får du syn på den - så får du gärna hjälpa den att hitta hem igen! Vi är många som blir glada om sladdarna kommer tillbaka!

Påminnelse om att släcka Holkens lampor och låsa dörrar
Det är återigen dags att påminna om hur viktigt det är att vi larmar och låser ytterdörren - men även att vi kollar att ALLA lampor är släckta, samt att dörren till övervåningen (och nedanför trappan) verkligen är låst innan vi lämnar Holken.

Kårens Krisplan
Kårens Krisplan är nu uppdaterad med aktuella telefonnummer. Den finns bifogad till Ugglan Hoar i oktober 2023 mejlet, på kårens hemsida under KLUR (när man loggat in) samt utskriven i Ledarpärmen vid Avdelningsfacken. Den är tänkt att vara ett stöd för våra ledare "om det händer" - kika gärna igenom den nu på en gång, så att du är förberedd den dag du behöver den (Förhoppningsvis inte alls!)

Kompassenmöten för kårens arbetsgrupper
Våra ledarteam startade terminen med ett "Kompassenmöte" - där vi vill att de pratar ihop sig och riktar in kursen för det kommande året. Självklart vill vi att även alla Arbetsgrupper ska få en så bra start som möjligt, och även ni kommer få lite uppgifter att prata ihop er om! Information kommer från kårstyrelsen inom kort!

Teambuilding för kårens ledarteam
En rolig aktivitet eller en god middag kan vara bra för sammanhållningen i ledarteamet/ arbetsgruppen. Kåren bidrar med 75 kr per ledare/ funktionär till en aktivitet en gång per verksamhetsår. Ni redovisar kvittot "som vanligt" och skriver Teambuilding/Avdelning på Redovisningsblanketten.

Mer information om kårens stipendier:
Utmanarstipendiet
Dags att ansöka om kårens utmanarstipendium, som kommer att delas ut på kåravslutningen den 7 december.
Kåren har möjlighet att dela ut ett antal stipendier för att uppmuntra utmanare som gjort som gjort något ”lite extra” för kåren eller bland sina utmanarkompisar! Stipendiet är på 4 000 kr och täcker största delen av en Blå Hajk, Biscaya eller Explorer Belt-upplevelse.
Du kan ansöka om stipendiet själv, eller nominera någon som du tycker har gjort sig förtjänt av det!
Ansökan skickas till senast den 19 november

Janne Haglunds Minnesfond
Janne Haglund jobbade som konsulent i kåren från 1972 tills han blev sjuk 1999. Vid sin bortgång 2011 donerade han sin innehållsrika scoutsamling, samt en större summa pengar till kåren. Kåren har nu möjlighet att årligen dela ut 1-3 stipendier à 5 000 kr vardera till ungdomar/ledare i Sollentuna Södra Scoutkår, för deltagande i scoutarrangemang i utlandet alternativt deltagande i utbildningar i utlandet i syfte att utvecklas inom scoutverksamheten.
Ansökan görs skriftligt med en motivering av hur stipendiet ska användas.
Kårstyrelsen fattar beslut om vilka som ska få stipendier.
Du kan inte bli nominerad av andra och ansökan ska ske individuellt.
Ansökan skickas till senast den 19 november