Kommande i kårkalendern

No events found

Hej alla KLURiga!

Årets första snö har fallit på Holken, och vi ser fram emot julgransförsäljning, julavslutning och Midvinterblot! Kårstyrelsen har även tittat igenom alla stipendieansökningar/nomineringar som kommit in - och vilka som får kårens stipendier kommer vi att berätta på julavslutningen. Då kommer vi även dela ut förtjänstmärken till ledare som varit med 5, 10, 15 och 25 år - vet du att det är din tur i år så skicka gärna ett mejl till så att vi hinner få hem ditt märke i tid!

Här nedan hittar du lite mer om vad som händer i kåren närmaste tiden:

  • Julavslutning torsdag 7 december kl 18.30
  • Sensus-stuga
  • Försäljning av Scouternas julprodukter
  • Grötfest för KLUR tisdag 12 december kl 18.30
  • Midvinterblot
  • Julgransförsäljning
  • Snöskottning vid Holken
  • Seglarskoleledare sökes till sommaren 2024

Varma scouthälsningar från Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona

Julavslutning
Torsdagen den 7 december kl 18.30-ca 20 är det avslutning för alla kårens avdelningar.
Inbjudan kommer!

Sensus-stuga
Efter avslutningen blir det Sensus-stuga inne i värmen i Storholken. Mona bjuder på fika och svarar på dina frågor kring närvaro-registreringen. Innan dagen är slut är det meningen att alla cirklar ska vara slutrapporterade till Sensus - för att vi (Mona) ska slippa tjata och jaga. Enda giltiga undantaget är äventyrare och utmanare som slutrapporterar efter Grötfesten.

Grötfest för KLUR
Tisdagen den 12 december kl 18.30 bjuder Patrull Ugglan in till KLUR-GRÖTFEST!
Gröt och trevligt umgänge för ledare och utmanare i Holken. Inbjudan och info om hur man anmäler sig kommer!

Försäljning av Scouternas julprodukter
I Holken finns nu Scouternas Julprodukter till försäljning på en vagn i hallen. Här säljer vi Scouternas ljus, adventskalender, julkort och julgranskulor (i årets färg - samt de vi har kvar i förra årets färg). Eventuellt överskott från försäljningen går till kårens verksamhet.

Midvinterblot
I väntan på en mer formell inbjudan vill vi tipsa alla KLUR om att reservera helgen 19-21 januari 2024 för kårens Planeringshelg inför våren. Utbildning, planering, scoutupplevelser, god mat och nya scoutvänner utlovas! Fredag kväll till söndag eftermiddag, och ju mer du är med desto mer hinner du uppleva/ få ta del av - men det finns även möjlighet att delta under en del av helgen. Den här gången kommer vi att vara på Malma Kvarn på Värmdö, där det finns goda möjligheter för övernattning! Håll utkik efter inbjudan med all info!

Julgransförsäljning
Behöver vi säga mer? Alla KLURiga behövs om vi ska klara bemanningen! Följ länken Julgransförsäljning 2023 och knip ett pass nu direkt. Vi uppskattar jättemycket om du som har tillgång till bil vill ta ett av passen på Slottsträdgården Ulriksdal hos Rappne, då våra utmanare har lite svårare att ta sig dit. Och har du krok på bilen och vill dra ett av släpen - ja då finns det plats för dig med i bemanningslistan!
Lösenordet för att komma åt bokningen finns i Monas mail "Dags att sälja Scoutgranar!" men har du varit med förr kan du säkert gissa det!

Snöskottning vid Holken
Vi har ingen "utomstående" som skottar snö från Holkens trappa och ner till garaget... Snöiga dagar får vi alla hjälpas av att skotta undan så vi tar oss fram och in. Först på plats får skotta lite helt enkelt - så kom gärna lite tidigare än vanligt om det snöat! Snöskyffel kommer stå vid Holkens brevlåda.

Seglarskoleledare sökes till sommaren 2024 ⛵
Utmanare och Roverscouter - se hit!
Om du vill vara ledare på kårens seglarskola sommaren 2024 så är det dags att skicka in din ansökan nu, eller senast 31 december 2023.
I bilagan till detta inlägg hittar du mer information om jobbet samt hur du ansöker.

Attachments:
Download this file (Arbetsansökan Seglarskola 2024.pdf)Arbetsansökan Seglarskola 2024[Arbetsansökan Seglarskola 2024]48 kB