Kommande i kårkalendern

No events found

Tack alla torsdagsavdelningar som ordnade en fin julavslutning åt oss alla. Och tack utmanarlaget "Meteor" som gav oss ett fint Luciatåg i snöyran!

I samband med avslutningen delade vi ut förtjänstmärken till ledare som varit med i 5, 10 och 15 år - Grattis och stort TACK för er insats! (Och nej, det betyder inte att man behöver sluta efter utdelat märke)

Vi hade även glädjen att dela ut kårens Utmanarstipendium (Grattis Joel och Signe) samt Janne Haglunds stipendium, som i år gick till Tilda och Miranda som planerar att gå Explorer Belt i sommar - Grattis, och Var Redo att Uppleva.

Innan vi tar jullov i Holken har vi ett par granar kvar att sälja - ni har alla varit fantastiska på att boka in försäljningspass - men vi skulle verkligen behöva lite fler chaufförer (mest kris söndag 17 december) - så har du bil med krok och kan hjälpa oss - boka gärna in ett pass via länken nedan!
Så här inför jullovet vill vi även berätta lite om:

Kompassenvecka
Midvinterblot
Riksskeppsråd
Vårens terminsprogram
Sommarläger Super Mario

Önskar er alla ett riktigt snöigt och härligt jullov, så ses vi i januari

Ett stort Tack för i år vill vi säga till alla ledare och funktionärer

God Jul och Gott Nytt År önskar Patrull Ugglan (Kårstyrelsen)

Kompassenvecka Vecka 3
15-18 januari kickar vi igång terminen för alla ledare! Vi räknar med att få träffa alla kårens ledare på sin ordinarie avdelningskväll, utbildning och information inför våren står på programmet.

Midvinterblot
Den 19-21 januari är det dags för en av vinterns höjdpunkter - Midvinterblotet! Läs mer i bilagan nedan.
Vi kommer att vara på Svenska Kryssarklubbens anläggning Malma Kvarn på Värmdö, med plats för övernattning. Självklart går det att delta över dagen, utan att sova kvar - om det skulle passa bättre. Ju fler vi blir på plats desto bättre planering inför vårterminen kommer vi att kunna få till! Prata ihop dig med dina ledarkompisar redan nu - och boka in helgen i kalendern!
Planering, kul, lärorikt och mysigt är ledorden för helgen - där du som ledare får uppleva scouting för egen del - inte bara "ge" till dina scouter ⚜️

Riksskeppsråd 27-28 januari 2024
Sjöscoutledare från hela Sverige träffas en helg om året för att utbyta erfarenheter och höra vad som händer i Sjöscoutsverige. Det finns möjlighet att delta på plats i Skåne eller digitalt. Kåren kommer lämna bidrag till resan, exakt belopp avgörs när vi vet hur många som vill delta. Inbjudan finns nedan.
Preliminär anmälan till senast den 14 december (så skickar Mona in kårens preliminära anmälan). Definitiv anmälan sker sedan den 20 januari.

Vårens terminsprogram
Bifogar ett preliminärt terminsprogram för våren, alla datum är inte helt klara - men du som vill ha lite framförhållning kan få lite hjälp här

Sommarläger Super Mario 2024
Sommarlägret blir vecka 32 på Ransberg i Värmland.
3-10 augusti för upptäckare, äventyrare och utmanare.
7-10 augusti blir det spårarläger