Kommande i kårkalendern

No events found

Sedan 1997 plogas en skridskobana på Edsviken i Sollentuna. Isbanan är ett initiativ av Sollentuna Södra Scoutkår. Den plogas och hyvlas numera av Danderyds kommun, ibland hjälper scoutkåren till.

På isen utanför vid vårt båthus Skutan har vi försäljning av blåbärssoppa, grillad och kokt korv, kaffe och varm dryck. Föräldrar och scouter hjälps åt de helger som is och väder tillåter. De inkomster vi får från detta går till vår verksamhet. Det finns även inbetalningskort genom vilka vi tacksamt tar emot bidrag till plogningen.

Banan är oftast plogad i två slingor, en på norra och en på södra delen av Edsviken, tillsammnas kan det bli nästan 15 km. Lite norr om Silverdal (Borgensundet/Kasbytorp) finns en passage där det kan vara strömt och därmed svag is. Var alltid särskilt försiktig där. På Danderyds kommuns hemsida kan man hitta aktuell israpport.

Det kan kännas säkert att ge sig ut när det är fullt av människor på isen, men de ärt viktigt att komma ihåg att Edsviken är en havsvik och att isförhållandena skiftar mer än i en insjö, Vikitgt att vara uppmärksam och rätt utrustad för turen.
Vi hänvisar till Danderyd kommuns israpport för aktuellt säkerhetsläge på Edsviken. 
Mer om issäkerhet och utrustning kan du läsa på Svenska Livräddningssälskapets hemsida.
All åkning sker på eget ansvar.

Om du vill kontakta oss i Isbanegruppen kan du göra det på