Kommande i kårkalendern

No events found

Om ditt barn just börjat i scouterna: Välkommen till Sollentuna Södra scoutkår!

För barnet handlar scouting ofta om lek och äventyr. I scouterna får hon/han vara ute i naturen och lära sig nya saker. Barnet får också leka och ha kul tillsammans med både gamla och nya kompisar.
För föräldrarna är det allt detta och mycket mer. Utifrån ålder och erfarenhet lär sig scouten om natur, miljö och friluftsliv, om olika kulturer och om båtar, segling och sjövett. Han/hon lär sig dessutom att organisera, leda, ta ansvar, samarbeta, tolerera och ta rätt på sig själv, ofta med gott humör och positivt tänkande. I scouterna kommer ditt barn att få många fina minnen och erfarenheter.

Engagera dig som ledare eller funktionär!

Naturligtvis vill vi att ditt barn ska få ut det mesta möjliga av sin fritid. Scoutrörelsen är ideell och helt beroende av frivilliga insatser av ledare, funktionärer, föräldrar och scouter. Alla våra ledare och funktionärer arbetar helt ideellt, och är i många fall föräldrar som fattat tycke för scoutmetoden och vill ägna en del av sin fritid åt sina och andras barn.

Vill du också vara med? Tag kontakt med ditt barns ledare eller valberedningen, så lovar vi en rolig och givande fritid!

Föräldrahjälp i kåren

För att våra ledare ska ha tid att genomföra ett meningsfullt scoutprogram behöver kåren våra scoutföräldrars hjälp. Utan denna hjälp fungerar inte verksamheten!

  • Arbetsdagarn i Holken och Skutan i Holken och Skutan riktar sig främst till föräldrar. Då hjälps vi åt att hålla både Holken och Skutan i gott skick.
  • Under goda vintrar säljer kåren korv vid isbanan på Edsviken. Du som förälder blir kontaktad av ditt barns ledare om vilka tider som er hjälp behövs på isen.
  • Under Valborgsfesten behöver vi bemanna alla våra många stånd under hela kvällen, både det tidiga och sena passet. Där spelar föräldrar en viktig roll!
  • Under december säljer vi julgranar under fyra helger på sju olika ställen. Hjälp behövs med att bemanna försäljningspassen. Har du dragkrok så får du gärna hjälpa till med att köra granar istället!

Kårens förhoppning och förväntan är att alla scoutfamiljer ska delta i en arbetsdag under scoutåret samt efter förmåga hjälpa till på Valborsfesten, korvförsäljningen och gransförsäljningen.
Arbetspassen är relativt korta och om vi är många som hjälps åt så blir aktiviteterna lätta och roliga att genomföra.
Information om hur man anmäler sig till aktiviteterna skickas ut löpande under året.

Kostnader

Förutom medlemavgiften tillkommer kostnader för scoutdräkt (skjorta eller tröja) och för hajker och läger.
En helgövernattning eller hajk brukar kosta ca 200-300 kronor för mat, stughyra och programmaterial, ett sommarläger på 1 veckar kostar normalt ca 2000 kronor. Läger utomlands kan kosta mer.
Varje sommar ordnar kåren även några seglarskoleveckor. Dessa är öppena för alla och har avlönade instruktörer, och har därför ett högre pris än ett läger via kåren.