Kommande i kårkalendern

8 jun
Kårstyrelsemöte
Datum 18:00 - 22:00

 

Välkommen till Sollentuna Södra Scoutkår!

Sollentuna Södra Scoutkår är en av landets största scoutkårer. Vi bedriver scouting och segling genom äventyr och ledarskap för barn, unga och vuxna. Vårat hus Holken ligger i Tegelhagen i södra Sollentuna.

Årets seglarskola kommer som vanligt att hållas vid båthuset Skutan i Edsviken. Det finns just nu platser kvar vecka 31 och 32 - måndag till fredag med övernattning torsdag till fredag. (Veckorna 25 och 26 är redan fulltecknade.)

Vi lär oss bland annat seglingens grunder, kapsejsning, väjningsregler, allmänt sjövett och knopar - men framför allt har vi det väldigt roligt. Simkunnig minst 200 m är ett krav för att delta i seglarskolan. Ålder för deltagare är 9 –13 år.

Dagarna börjar kl 09:00 och håller på till 16:30. Lunchlåda tas med hemifrån och avnjuts vid båthuset eller på någon strand om vädret tillåter.

En vanlig dag kan se ut så här:

09:00 Samling, genomgång av dagen och teori.

10:00 Riggning av båtar och segling fram till lunch.

12:00 Lunch

13:00 Teoripass och lek

13:30 Segling

15:30 Fika

16:00 Avriggning

Natten mellan de två sista dagarna har vi en övernattning, för de som vill, med middag och andra aktiviteter. Mer info om detta kommer hem under respektive vecka.

Antalet platser är begränsat och anmälan räknas inte som komplett förrän anmälan och betalning mottagits. Kostnaden för en vecka är 2400 kronor och först till kvarn till platserna gäller. Anmälan sker via internet, https://smedjan.sollentunasodra.se (Anmälan är bindande) Du som inte är scout i Sollentuna Södra registrerar dig först som ”Icke-medlem”.

Om vi blir tvungna att ställa in på grund av myndighetsbeslut så kommer anmälningsavgiften att återbetalas.

Kontaktpersoner: Emil Sone och Oskar Björklund