Kommande i kårkalendern

okt
30

må - frnov
12

sö 9:00 - 16:00nov
19

dec
2

jan
12

fr - söUgglan Hoar

Ugglan Hoar är kårstyrelsens löpande information till kåren.

Hej alla KLURiga!

Oktobersolen lyser på färgglada träd, seglingssäsongen är avslutad och Holken sjuder verkligen av liv om kvällarna. Vår nya kårstyrelse har haft sitt första möte i Holken, och bland annat pratat om det här:

* Möte inför Birkas Distriktsstämma
* Ansökan om kårens stipendier
* Förtjänstmärken
* Julavslutning
* Midvinterblot

Läs mer

Nu är det bara en vecka kvar till höstlovet, expeditionen kommer att vara stängd v 44 men den 6 november är Mona tillbaka igen. Önskar er en riktigt härlig dag i höstsolen!

Hälsningar Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona

Hej alla KLURiga! (Kårfunktionärer, Ledare, Utmanare och Roverscouter)

Nu har vi haft Kårstämma (årsmöte) och valt ny styrelse, bestämt en budget och bland annat pratat om bastutält och Gilwell-tält - det var de motioner som kom in till stämman. Tack till Gustav som lotsade oss igenom alla punkter, och Pelle som präntat ner alla våra val och beslut.

Vi vill tacka Karin, Anna, Anders, Jocke, August och Rebecca som lämnar Patrull Ugglan för ett bra år! TACK för ert stora engagemang och lycka till med era nya utmaningar och äventyr! Även ett väldigt stort TACK till alla övriga Funktionärer och Ledare som under året fått kåren att funka - utan er blev det liksom inte så mycket bra scouting för alla våra scouter!

Samtidigt hälsar vi Hanna Lekås välkommen som ordförande, och Jennie, Monica, Leo, Mattias och Martin välkomna till Patrull Ugglan!

Här är lite som är på gång i kåren närmaste tiden:

* Blåbärskurs söndag 8 oktober
* Insamlingen Världens Barn
* Kårens stipendier
* Distriktsstämma i Birka 12 november
* Midvinterblot - Vårens Planeringshelg

Läs mer

Höstiga Hälsningar från Patrull Ugglan (Kårstyrelsen)

Hej alla KLURiga!

Planeringsdagen var välbesökt med ca 90 KLUR-medlemmar, och nu är alla våra avdelningar igång! Idag är vi 634 medlemmar medlemmar i kåren!
Våra nya gröna kårtröjor har kommit, och delats ut, och senare i höst öppnar vi eventuellt upp kårens webb-shop för nya beställningar, det beror på om tillräckligt intresse finns. Fram tills dess går det bra att köpa den fina tygkassen med samma tryck, läs mer nedan.
Kårstämman närmar sig, och därmed är det hög tid att skriva motioner om allt som kan göra tillvaron för kåren lite enklare och lite bättre!

Nedan kan du läsa lite mer om:

* Kårstämma 26/9 kl 18.30
* Motioner till stämman
* Kårens gröna tygkassar

Läs mer

Vi ses på stämman - då vi bestämmer om styrelse, ekonomi, läger och mycket annat för det kommande året!

Hälsningar Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona