Kommande i kårkalendern

mar
16

må 18:30 - 22:00mar
22

sö 13:00 - 17:00

Lingonkursen är en fortsättningskurs för de som gått

...

mar
29

Ugglan Hoar

Ugglan Hoar är kårstyrelsens löpande information till kåren.

Hej alla KLURiga!

Midvinterblotet på Gilwell lockade 81 ledare, utmanare och kårfunktionärer - trångt, inspirerande, trevligt, roligt och gott är väl de omdömen som hörts efteråt :-)
Bland annat delade vi ut "KLUR-kompisar", det blir lite av ett mentorsprogram i kåren. Kontakta din kårstyrelserepresentant för att få reda på vem som är just DIN KLUR-kompis!
Nu i veckan har avdelningsledarna haft "Kompassen-träffar" fyllda med information och planering tillsammans med representanter för kårstyrelsen. Nästa vecka fylls Holken äntligen av scouter igen!
Och nu lite nytt och blandat från Blotet och kårstyrelsen:
 • Ny Larmkod och nytt Lösenord
 • Öppet Hus hos Scouterna i Örnsberg
 • Sommarläger på Vindalsö
 • Arbetshelger på Vindalsö
 • Info från Webb-gruppen
 • Terminsprogram för våren
 • Stöd till scouterna i Australien
 • Insamling till Världens barn på Julpysslet
Nu ser vi fram emot en spännande scouttermin tillsammans med er alla!
Scouthälsningar från Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona
Ny Larmkod och nytt Lösenord
Från och med söndag 19 januari gäller ny Larmkod till Holken samt nytt Lösenord. Koden byts under dagen och det blir tydligt skyltat när den nya koden börjat gälla (fram tills dess gäller "årets kod"). Du får koden av en ledarkompis som var med på Blotet eller Kompassen.
Öppet Hus hos Scouterna i Örnsberg
Torsdag 13 februari är det Öppet Hus på Scouternas kansli i Örnsberg. Mat, mingel, utställartorg och spännande seminarier. Anmälan senast 27/1 och mer information hittar du här
Sommarläger
Kårens sommarläger går av stapeln på Vindalsö 8-15 augusti
Arbetshelger på Vindalsö
I och med att vi har läger på Vindalsö behöver vi skicka deltagare till Arbetshelgerna på ön - de brukar vara riktigt mysiga! Aktuella datum är:
17-19 april
24-26 april
2-4 oktober
9-11 oktober
Vi behöver minst 5-6 personer från kåren (totalt) och Du anmäler ditt intresse till
Info från Webb-gruppen
Undrar du vilka epost-adresser som finns i kåren och vilka som nås via dem?
På hemsidan finns svaret under meny "KLUR / E-post i kåren".
Du behöver vara inloggad (med 'klur', avdelningsnamn eller "Röda knappen" och personlig @sollentunasodra.se användare) för att se meny KLUR.
Terminsprogram för våren 2020
Finns nu i Filarkivet (under Avdelningar/ Terminsstart).
Stöd till scouterna i Australien
Den som vill köpa ett märke till stöd för scouterna i Australien kan läsa mer här och kontakta Per "P2" Pettersson för att beställa märken per.pettersson@sollentunasodra.se
Insamling till Världens barn under Julpysslet
Under julpysslet i Holken sista november samlades det in 930 kr som skickats till "Världens Barn".
(Radiohjälpens insamling)

Hej alla KLURiga!

Den här veckan firar hela kåren Thinking Day! Vi blandar scouter av alla åldrar varje kväll, och med hjälp av LÄKO får våra scouter en liten försmak av sommarens läger... De åker tidsmaskin och lyckas förhoppningsvis skydda sig från stjärnpesten innan de kommer tillbaka till nutid... Vill du vara med och resa lite i tiden själv? Kom till Holken ikväll eller imorgon torsdag 18.30 - 20 så får du delta i äventyret :-)
Snart sportlov i Holken, men det är som alltid mycket på gång i kåren - ett litet urval av aktiviteter och önskemål hittar du här nedan!
 • Valborgsgruppen söker Företagsringare
 • 100-årsjubileum
 • Swimrun 31 maj
 • Bokningskalender Kajutan
 • Lingonkurs
 • Ledarutbildning ALUNIT på Vässarö
 • Sommarläger
Ha en härlig dag önskar Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona

Valborgsgruppen söker Företagsringare
Valborgsgruppen behöver hjälp av dig som kan ringa ett par av våra sponsorföretag, för att höra vad de vill bidra med i år. Samtalet är en uppföljning av ett brev vi skickat ut, så du behöver inte "sälja in" hela arrangemanget, mer följa upp när vi kan hämta vinster och presentkort och så :-) Hör av dig till - de blir glada och lättade för all hjälp de kan få!
100-årsjubileum
2022 firar scouterna i Sollentuna 100-årsjubileum! Vad ska vi göra då? Jubileumsläger, galamiddag, maffigt ljusspår - eller vad tycker du?? Vill du vara med i jubileumskommittén och planera och fixa? Hör av dig till Mona så skapar vi en jubileumsgrupp!
Swimrun 31 maj
Tävlingen EX Swimrun är en tävling där man simmar och springer om vartannat, och den går av stapeln den 31/5 i Edsviken - från Edsvik till Stocksund.Tävlingsledningen undrar om vi kan ställa upp med ett par följebåtar ca kl 13-17.
Vill du vara med och köra följebåt den här dagen? Handlar mest om att "puttra" bredvid ett simmande team så att de kommer fram säkert. Tävlingsledningen vill gärna ha besked om vi kan ställa upp - och jag vill ha DITT namn så jag kan återkoppla till dem! Två personer per båt känns lagom. Kontakta Mona snarast, så berättar jag mer!
Bokningskalender för Kajutan (i Skutan)
Du som planerar att hålla ett möte eller en aktivitet i Skutan - utanför våra "ordinarie avdelningstider" - nu finns en bokningskalender för Skutan/ Kajutan på kårens hemsida. du hittar den som inloggad, under KLUR och Planeringskalendrar.
Lingonkurs 22 mars
ÄNTLGEN är den här - kursen som vi pratat om så länge :-)
För dig som gått Blåbärskursen och fått "blodad tand" och vill lära dig mer! Kanske framförallt om mer "scoutiga" saker som att hantera yxa och såg, stormkök och fotogenlyktor.
Ledarutbildning ALUNIT på Vässarö
Dags att ta ett nytt kliv på utbildningsstegen? Sugen på Leda Avdelning? Har du tid och och lust och vill tillbringa en vecka på Vässarö så vill vi slå ett slag för ALUNIT!
Sommarläger
I början av veckan skickade jag ut inbjudan till sommarens läger på Vindalsö 8-15 augusti - visst ses vi??
Saknar du inbjudan så kontakta Mona. Har du frågor så kontakta

Hej alla KLURiga!

Tack alla Torsdagsledare som fixade en trevlig julavslutning åt oss, och stort Grattis till Hans-Anders Sjöstedt som tilldelats kårens stora förtjänstmärke till Bengt Lindgrens Minne.
Hans-Anders har varit aktiv i kåren under många år, både som ledare, Kårordförande och nu på senare år som Hustomte - lite i det fördolda har han (och övriga Hustomtar) fått Holken att fungera!

Innan man vet ordet av är det snart ett nytt år och Midvinterblot för alla ledare, funktionärer, utmanare och rovers. Information om detta har skickats ut på mail.

Inbjudan till våren kommer att mailas ut till alla scouter i början av januari, vecka 3 är det "Kompassenträffar" för alla ledare och vecka 4 kommer alla scouter tillbaka till Holken!

Och nu vill vi passa på och TACKA alla fantastiska ledare och kårfunktionärer för en bra scouttermin - TACK! Utan er blev det inget - och önska er alla ett riktigt härligt jullov!


God Jul och Gott Nytt År önskar Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona