Kommande i kårkalendern

23 sep
28 sep
2 okt
4 okt

Föräldrar

4 okt
Blåbärskurs
9:00 - 12:00

Nya ledare

4 okt
Lingonkurs
13:00 - 16:00

Praktisk kurs för ledare

18 okt

Utmanare

22 okt
Stiftelsemöte
to 19:00 - 22:00
15 nov

Föräldrar

Hej alla KLURiga!

 
Den här veckan firar hela kåren Thinking Day! Vi blandar scouter av alla åldrar varje kväll, och med hjälp av LÄKO får våra scouter en liten försmak av sommarens läger... De åker tidsmaskin och lyckas förhoppningsvis skydda sig från stjärnpesten innan de kommer tillbaka till nutid... Vill du vara med och resa lite i tiden själv? Kom till Holken ikväll eller imorgon torsdag 18.30 - 20 så får du delta i äventyret :-)
 
Snart sportlov i Holken, men det är som alltid mycket på gång i kåren - ett litet urval av aktiviteter och önskemål hittar du här nedan!
  • Valborgsgruppen söker Företagsringare
  • 100-årsjubileum
  • Swimrun 31 maj 
  • Bokningskalender Kajutan
  • Lingonkurs
  • Ledarutbildning ALUNIT på Vässarö
  • Sommarläger
 
Ha en härlig dag önskar Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona

 
Valborgsgruppen söker Företagsringare 
Valborgsgruppen behöver hjälp av dig som kan ringa ett par av våra sponsorföretag, för att höra vad de vill bidra med i år. Samtalet är en uppföljning av ett brev vi skickat ut, så du behöver inte "sälja in" hela arrangemanget, mer följa upp när vi kan hämta vinster och presentkort och så :-) Hör av dig till  - de blir glada och lättade för all hjälp de kan få!
 
100-årsjubileum
2022 firar scouterna i Sollentuna 100-årsjubileum! Vad ska vi göra då? Jubileumsläger, galamiddag, maffigt ljusspår - eller vad tycker du?? Vill du vara med i jubileumskommittén och planera och fixa? Hör av dig till Mona  så skapar vi en jubileumsgrupp!
 
Swimrun 31 maj 
Tävlingen EX Swimrun är en tävling där man simmar och springer om vartannat, och den går av stapeln den 31/5 i Edsviken - från Edsvik till Stocksund.Tävlingsledningen undrar om vi kan ställa upp med ett par följebåtar ca kl 13-17.
Vill du vara med och köra följebåt den här dagen? Handlar mest om att "puttra" bredvid ett simmande team så att de kommer fram säkert. Tävlingsledningen vill gärna ha besked om vi kan ställa upp - och jag vill ha DITT namn så jag kan återkoppla till dem! Två personer per båt känns lagom. Kontakta Mona snarast, så berättar jag mer! 
 
Bokningskalender för Kajutan (i Skutan)
Du som planerar att hålla ett möte eller en aktivitet i Skutan - utanför våra "ordinarie avdelningstider" - nu finns en bokningskalender för Skutan/ Kajutan på kårens hemsida. du hittar den som inloggad, under KLUR och Planeringskalendrar.
 
Lingonkurs 22 mars
ÄNTLGEN är den här - kursen som vi pratat om så länge :-)
För dig som gått Blåbärskursen och fått "blodad tand" och vill lära dig mer! Kanske framförallt om mer "scoutiga" saker som att hantera yxa och såg, stormkök och fotogenlyktor.
 
Ledarutbildning ALUNIT på Vässarö
Dags att ta ett nytt kliv på utbildningsstegen? Sugen på Leda Avdelning? Har du tid och och lust och vill tillbringa en vecka på Vässarö så vill vi slå ett slag för ALUNIT!
 
Sommarläger
I början av veckan skickade jag ut inbjudan till sommarens läger på Vindalsö 8-15 augusti - visst ses vi??
Saknar du inbjudan så kontakta Mona. Har du frågor så kontakta