Kommande i kårkalendern

No events found

Här finner du årets stora händelser i Sollentuna Södra Scoutkår, så att du som scout, ledare eller förälder vet vilka aktiviteter som väntar, förutom allt annat kul som du gör med avdelningen på kvällsträffar och hajker.

Januari
Edsvikens isbana: Om allt går enligt planerna har isbanan premiär i januari, men självklart är det vädergudarna som styr öppethållandet. När vädret tillåter plogas en bana på Edsviken. På isen utanför Skutan ordnar vi sedan försäljning av bl.a korv och blåbärssoppa. Varje avdelning ansvarar för en helg.

Februari
Thinking Day: den 22 februari firar scouter världen över Thinking Day till minne av Baden Powell, grundaren av scoutrörelsen. Under en vecka får avdelningsträffarna lite annorlunda karaktär, när scouter i olika åldrar och från olika avdelningar umgås och har aktiviteter tillsammans.

Mars
Vårstädning i Holken: När snön försvinner och blommorna börjar titta fram behöver Holken en uppfräschning. Vi krattar, sopar, klipper, målar, putsar fönster, städar kök och gör allt det som måste göras med jämna mellanrum. Allt tillsammans med Stiftelsen och föräldrar, scouter och kanske några syskon.

April
Valborgsmässofirande: Detta är kårens STORA aktivitet. På ängen nedanför Holken firar vi sedan 1954 in vårens ankomst tillsammans med en stor skara människor. Många är boende i närheten, andra kommer längre ifrån. För de flesta är det en given tradition med tombola, chokladhjul, porslinskrossning, spikslagning, korvförsäljning och mycket mer. Alla i kåren hjälper till genom att stå i ett stånd, koka korv, vakta valborgselden och mycket mer. Det är minst lika kul att vara funktionär som att vara gäst. Innan festkvällen är det mycket förberedelse som också kräver resurser. Du kan bl.a hjälpa till genom att boka in funktionärer, slå in paket, förbereda lotterier, hitta företag som vill sponsra med små och stora presenter till lotterier och bygga upp festplatsen.

Sjösättning vid Skutan: I slutet av april så är det dags att sätta kårens båtar i sjön vid Skutan, vårt båthus vid Edsviken. Nu närmar sig segelträffarna med stormsteg.

Maj
Våravslutning: I slutet av maj eller början av juni träffas vi utanför Holken för att avsluta terminen tilllsammans. Nu kommer vi inte ses förrän vi drar iväg på sommarläger tillsammans. Avdelningarna delar ut årets märken och vi fikar tillsammans. Ledarna brukar efter avslutningen bjudas på en liten vickning.

Juni/Juli/Augusti
Seglarskola: Under några veckor i juni/juli/augusti brukar kåren anordna ett antal en vecka långa seglarläger för både scouter och andra seglingsintresserade. Vi håller till nere vid Skutan.
Läger: En av scoutårets stora höjdpunkt!er Någon gång under sommaren åker hela kåren på läger, antingen för oss själva eller tillsammans med distrikt förbund eller våra vänkårer i Danmark, Norge och Finland.

Oktober
Höststädning i Holken. Vi gör i ordning inför vintern tillsammans och röjer upp efter vårens och sommarens scoutäventyr.

Båtupptagning vid Skutan: I slutet av oktober så är det dags att ta upp kårens båtar ur sjön vid Skutan, vårt båthus vid Edsviken.

December
Julpyssel: Lördag eller söndag vid den första advent arrangeras julpyssel för hela familjen i scoutgården Holken.
Julavslutning: I början av december firar hela kåren julavslutning med samling i Silverdals kapell, gemensamt fackeltåg till Holken, fika och luciatåg av utmanarscouterna.